Починаючи з 20-х чисел березня 2023 року, побутовим споживачам почали приходити паперові платіжки за газ. Багато громадян здивуються, коли бачать рахунки, але в компанії "Нафтогаз" вирішили трохи обнадіяти і розповісти, як зменшити щомісячний платіж.

Важливо знати, що громадяни, які встигнуть сплатити комунальні рахунки до 15 числа місяця, можуть отримати знижку у розмірі 1% від усієї суми. Здається, що це дуже мало, але на практиці це може бути чимала сума.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню прес-служби компанії "Нафтогаз".

Нафтогаз, фото: Знай.ua
Нафтогаз, фото: Знай.ua

Споживачі, які звикли отримувати паперові квитанції і лише після їх отримання оплачувати використаний газ не зможуть отримати знижку. Тому в "Нафтогазі" рекомендує придбати особистий кабінет споживача.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Отримати нову квитанцію за газ можна через: чати популярних в Україні месенджерів – Вайбер, Телеграм, особистий кабінет споживача та через електронну скриньку.

Нафтогаз. Фото: Yоutube
Нафтогаз. Фото: Yоutube

А нещодавно подібна нагода з'явилася і в терміналах "ПриватБанку". Також багато українців скаржаться на неточні свідчення у платіжках, причому триває це з моменту переходу споживачів від облгазів до "Нафтогазу".

Нафтогаз, фото: Знай.ua
Нафтогаз, фото: Знай.ua

У "Нафтогазі" ще раз нагадали, що показання лічильників потрібно передавати строго з 1 по 5 число, інакше облгаз просто виставляє середній обсяг споживання.

І в жодному разі не потрібно накопичувати віртуальні борги, коли споживач платить за газ за лічильником, а в платіжках приходять зовсім інші суми. Якщо ви отримуєте житлову субсидію, то через борги вам буде припинено виплату цієї пільги.

У таких випадках газопостачальна компанія радить відразу звертатися до облгазу. Адже вони відповідальні за прийом показників лічильника. Там мають провести коригування та передати оновлені дані до "Нафтогазу".

"Після того, як ми отримаємо ці дані, за Вашим особовим рахунком буде здійснено перерахунок, але наступного місяця після місяця отримання скоригованих обсягів", - розповіли у "Нафтогазі".

Нагадаємо, українцям назвали, як може змінитися тариф на воду: люди навіть "не побачать" підвищення.

Раніше повідомлялося, "Абсолютне свавілля": Нафтогаз надіслав платіжку за будинок, який навіть не підключений до газу.

Також, мешканці двох областей платитимуть за газ інакше: у Нафтогазі виступили із терміновим зверненням.