Як виявилося, в Україні все ж таки планується підняття тарифу на електроенергію вже з 1 квітня 2023 року — це рішення було неминучим.

Проте точний варіант та дата збільшення вартості електрики для громадян поки що не визначено. З 1 квітня зростуть ціни на передачу електроенергії для комерційних користувачів.

Показання лічильників електроенергії. Фото: Youtube
Показання лічильників електроенергії. Фото: Youtube

Це рішення було ухвалено НКРЕКУ ще у листопаді минулого року. Зростання тарифів відбудеться для шести операторів розподільчих систем, розташованих у районах бойових дій – Луганське енергетичне об'єднання; ДТЕК Донецькі електромережі; ДПЕК Високовольтні мережі; Запоріжжяобленерго; Херсонобленерго; ДП Регіональні електромережі.

Підвищення тарифів на розподіл електрики відбудеться у два етапи: з 1 квітня та з 1 липня 2023 року.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Електроенергія. Фото: Youtube
Електроенергія. Фото: Youtube

Через війну вартість передачі електроенергії збільшиться так: першого класу напруги – з 544 до 817%; для другого класу – із 356 до 567%. У Нацкомісії зазначили, що збільшення тарифів на передачу електроенергії зумовлене необхідністю підвищити зарплати працівникам через зростання вартості послуг та покупку електрики.

Для населення зростання тарифів ще не затверджено - влада продовжує розглядати кілька варіантів щодо цього питання.

Нагадаємо, закінчення опалювального сезону: експерт закликає робити це вже зараз

Як повідомляв "Знай.uа", мешканці двох областей платитимуть за газ інакше: у Нафтогазі виступили із терміновим зверненням

Знай.ua писав, скільки доведеться віддавати українцям за новими тарифами на світ: ціна кіловат зросте вдвічі