Підвищення пенсійного віку в Україні: у Мінсоцполітики зробили важливу заяву

Цього місяця пройшла чергова індексація, завдяки якій багатьом пенсіонерам підвищили виплати майже на 20%. Однак у багатьох громадян залишаються питання, чи немає планів уряду підвищувати пенсійний вік. Такі питання виникають через те, що у Франції несподівано підняли цю планку, і там утворилися масові протести.

Пенсіонери. Фото: Youtube
Пенсіонери. Фото: Youtube

Українці можуть отримати менше пенсії через війну: у ПФУ розповіли, як цього уникнути та збільшити виплати

Повномасштабне військове вторгнення росії зруйнувало багато життів в Україні. Звичайно, те, про що ми повідомимо, не зрівняється зі втратою рідних чи вдома, але теж важливо. З 24 лютого 2022 року у багатьох українців суттєво знизилася зарплата, це стосується й офіційно працевлаштованих працівників. Але, як відомо, пенсія в нашій державі формується з урахуванням навіть зарплати.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Від 67 до 200 тисяч за кожного "зайця": в Україні жорстко штрафуватимуть за неоформлених працівників

В Україні перевірятимуть роботодавців, які виплачують неофіційну зарплату своїм співробітникам та не оформлюють їх належним чином. За це загрожують штрафи на круглі суми. За перевірки взялася Держслужба з питань праці, повідомили у Державній податковій службі. Процедуру сплати податків, єдиного внеску та трудові відносини роботодавців із працівниками ретельно контролюватимуть.

Робота за комп'ютером. Фото: Youtube
Робота за комп'ютером. Фото: Youtube

Разом із опалювальним сезоном підуть субсидії: як не втратити допомогу, і що потрібно встигнути до 1 травня

Для всіх наших читачів, які уважно стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива новина. Необхідно розібратися, у кого, після 1 травня, можуть стати менше пільги, а хто взагалі може втратити державну допомогу. Відомо, що ще цілий квітень виплачуватимуть субсидії, які були призначені на опалювальний сезон, а далі переоформлятимуться.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Ціни на цибулю злетять ще вище, запасів катастрофічно не вистачає: українців попередили про подорожчання

В Україні всього за декілька місяців цибуля стала "золотою", адже її ціна не припиняє зростати. Експерти пов'язують це з тим, що великі країни-імпортери скоротили свої постачання на локальні ринки. Незважаючи на втішні прогнози, цибуля все ж таки подорожчає ще сильніше. Ціни зростатимуть до середини травня, як попередила директорка з розвитку Української плодоовочевої асоціації Катерина Звєрєва.

Цибуля, супермаркет: фото Знай.ua
Цибуля, супермаркет: фото Знай.ua