Українці, які лише планують вихід на заслужений відпочинок, можуть вплинути на розмір своєї майбутньої пенсії та за необхідності збільшити її. Про це повідомляє "Пенсійний кур'єр".

У Пенсійному фонді нагадали українцям про можливість так званої "оптимізації заробітку". Працює це так: людина може попросити не враховувати при обчисленні пенсії заробітну плату, отриману під час військового стану та ще 3 місяці після її завершення. У цьому стаж, отриманий цей період, зберігається.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Така можливість передбачена змінами до закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", які були внесені ще минулого року.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

"Можливість так званої "оптимізації заробітку" надана для виключення з обчислення низької зарплати та відповідно отримання більшої пенсії. Для виключення небажаних періодів із розрахунку слід зазначити це у заяві до ПФУ", - йдеться у повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у квітні виплатять більше: названо ще одну категорію українців, хто отримає проіндексовані виплати.

Також наш портал інформував, що пенсії не встигають за цінами: українцям показали, як за рік змінилася вартість ковбаси, м'яса, молочки, овочів та хліба.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що березнева індексація встановила нові показники для пенсіонерів: нараховувати менше 8 000 грн не мають права.