2023 року на Одещині збільшують площі під цибулю на 350 га, якщо порівнювати з минулим роком. Втім, такий крок навряд чи допоможе вирішити дефіцит на ринку та збити нинішні ціни. Таку думку озвучив керівник ПП "Агро Південь Експорт" Елданіз Пашаєв у сюжеті "Південь. Today".

На українському ринку утворився суттєвий дефіцит цибулі, через що цінники на неї злетіли до рекордних позначок. У 2023 році фермери збільшать площі під цибулю, зокрема на Одещині виділяють на 350 га більше, ніж у 2022 році.

Цибуля ріпчаста. Фото: Youtube
Цибуля ріпчаста. Фото: Youtube

"Збільшення площ на Одещині не зможе усунути дефіцит цибулі на ринку, також навряд чи овоч подешевшає", - вважає Елданіз Пашаєв.

Керівник "Агро Південь Експорт" зазначив, що витрати виробників на вирощування цибулі зросли практично вдвічі. Наприклад, ще 3-4 роки тому собівартість 1 га становила близько 4,5-5 тисяч доларів, а зараз це не менше ніж 8 тисяч доларів.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube
Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube

За його словами, на майбутньому врожаї цибулі можуть сильно вплинути погодні умови. Якщо буде посуха, то навіть за наявності поливу можна забути про максимальний урожай.

Раніше портал Знай повідомляв, задоволення не з дешевих: українцям показали, як змінилися ціни на сосиски та сардельки у супермаркетах.

Також наш портал інформував, ціни на овочі досягли піку: у Мінагрополітики обіцяють здешевлення коли чекати.

Крім того, ми писали, поки ціни на м'ясо активно зростають, риба дешевшає: українцям показали, скільки коштуватиме короп, оселедець та інші види.