Тепер в Україні можна набагато простіше виписати із квартири мешканців, оскільки права власників розширили. Ця процедура займе менше часу.

Часто буває, що люди мешкають за однією адресою, але їхнє місце прописки в іншій. На цьому ґрунті навіть виникають конфлікти, оскільки небажані мешканці відмовляються виписуватись на вимогу власника. Такими справами раніше займався лише суд, але наразі процедуру спростили, повідомляють у biz.today.

Оренда квартири в воєнний час. Фото: Youtube
Оренда квартири в воєнний час. Фото: Youtube

Обов'язкова умова для виписки у тому, що мешканець повинен бути повнолітнім. Заява у паперовій формі та необхідні документи про право власності подаються власником до органу реєстрації на території певного територіального товариства. Щоб скористатися такою послугою, потрібно внести 1,5% від прожиткового мінімуму - 40,26 грн.

Якщо необхідно виписати декількох осіб, заяви подаються на кожну з них. Не пізніше наступного дня після звернення до органів, людей знімають із реєстрації.

"Зняття з зареєстрованого місця проживання в електронній формі здійснюється в день подання документів або не пізніше наступного робочого дня у разі їх надходження після закінчення робочого часу органу реєстрації. За послугу заявник сплачує 40,26 грн за кожною особою", - розповіли в організації "Безкоштовна правова допомога".

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

Оформлення документів, ЦНАП: фото city-adm.lviv
Оформлення документів, ЦНАП: фото city-adm.lviv

Нагадаємо, Київстар віддає номери третій особі: як можна продовжити термін дії "сімки"

Раніше ми писали про те, що перерахунок пенсій з 1 квітня: коли українці отримають свої оновлені виплати