Німецька суднобудівна компанія Lürssen Werft представила гігантську яхту, відому як проект Luminance, дизайн екстер'єру якої було розроблено монегаською студією Espen Øino.

Про це пише Sport.ua.

Корабель має довжину 145 метрів і є 30-м прогулянковим судном, спущеним на воду на верфі в Бремені у Німеччині, на якому стоїть підпис знаменитого дизайнера яхт родом з Осло, який має великий попит у власників найбільших нестандартних яхт.

Будівництво Luminance, розпочате у 2018 році, вчора завершилося першим публічним виходом у воду поряд зі спорудами, де воно було завершено. По довжині це сьома за величиною яхта, випущена Lurssen у секторі яхт.

нова яхта Рината Ахметова
нова яхта Рината Ахметова

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

За прогнозами, Luminance може бути передана своєму власнику не раніше кінця року, коли буде завершено всю добудову та пройдено ходові випробування.

Оціночна вартість цієї величезної моторної яхти становить близько 500 мільйонів доларів, а щорічні експлуатаційні витрати, як очікується, становитимуть близько 50 мільйонів доларів.

У травні минулого року авторитетна газета New York Times повідомляла про те, що замовником та власником яхти Luminance є український мільярдер та президент футбольного клубу «Шахтар» Рінат Ахметов.

Раніше Знай розповідав, як державне вугілля штовхали за безцінь поки країна ледь виживала, а купували у Ахметова майже у 2 рази дорожче.