Нові правила про продаж ліків виключно за рецептами викликали справжню бурю емоцій в українців. Багатьох це дуже обурює, а деякі навіть переконані, що таким чином дехто з МОЗ хоче заробити.

Цікавими думками поділився користувач Facebook Vasyl Shtrimflya. Він зазначив, що ніхто не зацікавлений у продажі препаратів за електронними рецептами, окрім "соросят", які сидять у МОЗ та Держлікслужбі.

"Для того, щоб виписати паперовий рецепт, вам потрібен клаптик паперу і ручка. І щоб прийняти його - тільки очі. А от з електронним рецептом потрібний доступ до відповідної інформаційної системи. І саме тут собака і зарита", - написав українець.

Черга в аптеку, скріншот: YouTube
Черга в аптеку, скріншот: YouTube

Він згадав, що така сама схема працювала з електронною системою ProZorro. За гранти розробляються нібито державні інформаційні системи, такі як eHelsi, eРецепт та інші, а після ті ж таки лікарні та аптеки зобов'язані купити до неї доступ.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Районна лікарня купує декілька десятків підключень на рік за 200 000 грн. А скільки у нас в країні лікарень та амбулаторій? Тисячі. От вам вже сотні мільйонів гривень на рік в кишені спритних ділків. А скільки аптек? От вже мільярди", - зазначив Василь.

Таке електронне регулювання, як він зазначив, нікому з народу не потрібне. Однак за рахунок нього заробляють на вже відомій схемі, таким чином відмиваючи мільярди на держбюджеті та бізнесі.

"І плювати їм на те, що в підсумку за все це платимо ми, громадяни - своїми грошима, а в даному випадку ще і своїм часом. Соросята - публіка абсолютно безпринципна, і їм не шкода нікого, навіть пенсіонерів, які тепер будуть вдвічі більше сидіти в чергах в лікарнях. В чергах за електронними рецептами", - підсумував користувач.

Пост Vasyl Shtrimflya в Facebook
Пост Vasyl Shtrimflya в Facebook

Нагадаємо, у МОЗ заспокоїли українців на рахунок е-рецептів: в аптеки бігти не потрібно

Раніше ми писали, перерахунок пенсій, нові тарифи та подорожчання продуктів: як зміниться життя українців у квітні 2023 року