У селі Посад-Покровське на Херсонщині встановлено 20 модульних будиночків, адже жоден будинок не вижив після російського обстрілу.

Незважаючи на руйнування, місцеві жителі щодня повертаються з евакуації та легкі каркасні будівлі стають для них справжнім порятунком.

Модульний будиночок, скріншот: Youtube
Модульний будиночок, скріншот: Youtube

З понад 900 будинків, жоден не вцілів. Зі спалених будинків майже половина згоріла вщент. Модульні будинки, передані Україні шведськими партнерами, рятуватимуть людей.

Ці будівлі виготовлені із пластику, утеплені мінеральною ватою, дошками та брезентом. Готові комплекти доставляють у коробках як великі конструктори, і їх легко зібрати за інструкцією. Площа невелика, але може вмістити до 5 осіб. Комплект включає освітлення, обігрівач, вентилятор, ліжка та спальну білизну.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Модульний будиночок, скріншот: Youtube
Модульний будиночок, скріншот: Youtube

Кому потрібний дах над головою, вже зараз може отримати модульний будинок. Усього доставлено 328 комплектів. Однак, як виявилось, не всі люди вдячні такій європейській допомозі.

"Намет поставили, але він не треба, цей намет... Я взяв, кинув у гараж, нехай лежить. А що він тримає? Ось зараз мороз вдарить - все!", - скаржиться один із місцевих. мешканців.

Нагадаємо, українцям відповіли, як працюють сертифікати за знищене житло: кому доведеться чекати на репарації РФ

Як повідомляв "Знай.uа", Зеленський підписав закон про компенсацію за зруйноване війною житло: які умови для отримання

Знай.ua писав, чи можна отримати субсидію з двома квартирами: які нюанси і що говорить закон