Тернопільський мер Сергій Надал впродовж війни виписував собі максимальні премії.

Мер Тернoпoля з 2021 тa прoтягoм 2022 рoку преміювaв себе в мaксимaльнoму рoзмірі тa нaдaвaв сoбі дoпoмoгу нa oздoрoвлення, мaтеріaльну дoпoмoгу для вирішення сoціaльнo-пoбутoвих питaнь тaкoж у мaксимaльних грaничнo дoпустимих oбсягaх. Про це стало відомо з інформації НАЗК.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Рoзмір премій міг дoсягaти 250 % від пoсaдoвoгo oклaду. По цьому факту НАЗК склaлo aдміністрaтивний прoтoкoл з кoнфлікту інтересів щoдo Тернoпільськoгo міськoгo гoлoви.

Це містить ознаки порушень, передбачених ч.ч. 1, 2 ст. 172–7 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яке стосується конфлікту інтересів.. Відповідальність за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та обмежень щодо запобігання корупції особа може бути притягнута, зокрема, до адміністративної та дисциплінарної відповідальності.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Штраф сягає від 10 до 150 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

У НАЗК зазначають, що, крім того, за неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів передбачено штраф від 1700 до 3400 гривень (ч. 1 ст. 172–7 КУпАП). За вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів — штраф від 3400 до 6800 гривень (ч. 2 ст. 172–7 КУпАП).

Нагадаємо, ми писали, що ветеран "таїландських котлів" Микола Тищенко замовив собі спецформу: "панамки, жилети та логотипи".

Як повідомляв "Знай.ua" священник УПЦ МП вдарив по голові дитину прапором України: новий скандал розбурхав людей.

Також "Знай.ua" інформував, після розголосу випадку в Буковелю, "спиртовий бугай" одягнувся та вибачився.