По всій країні продовжується протистояння українців із московськими попами УПЦ МП, які продовжують використовувати російську пропаганду, особливо під час повномасштабної війни.

Нещодавно почалися сутички під Києво-Печерською лаврою, звідки ті мали вийти... але не вийшли. Через це під дверима зібралися сотні небайдужих громадян, щоб "допомогти" священикам ФСБ швидше зібрати свої речі та звільнити святиню.

Київська Лавра. Фото: Youtube
Київська Лавра. Фото: Youtube

Але зараз сталося немислиме... у село Задубрівка, Чернівецька область. Представники УПЦ МП не дозволили відспівати загиблого українського військовослужбовця Івана Назарія у церкві. Цей інцидент потрапив до відео.

"Пустіть до церкви дитину... вона ходила скільки років до церкви", - каже заплакана мама.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Є продовження всієї цієї історії... місцеві жителі все ж таки змогли увійти до храму і занести труну з тілом героя всередину. Страшно уявити, що це вже третій такий випадок.

"Релігійне товариство у Задубрівці було одним із перших, хто перейшов до Православної Церкви України. Збори відбулися на початку 2019 року. Після перереєстрації статуту релігійне товариство ПЦУ заявляло, що їм перешкоджають проводити службу у храмі", - йдеться у повідомленні. у повідомленні.

Нагадаємо, Митрополит Єпіфаній зробив "попередження" українцям під Києво-Печерською лаврою: "Закликаю всіх..."

Як повідомляв "Знай.uа", священик УПЦ МП ударив по голові дитини прапором України: новий скандал розбурхав людей

Знай.ua писав, у Швейцарії раптово знайшли екснардепа ОПЗЖ Новинського: водить богослужіння і не поспішає до Києва