Які долари не приймають в обмінниках та де їх можна обміняти в Україні.

Українські обмінники відмовляються приймати застарілі банкноти долара. Старими вважають купюри, випущені до 1996 року. З того часу почали випускати купюри з оновленими захисними елементами та повністю змінили дизайн, тому деякі касири обмінників не можуть відрізнити фальшиві гроші від справжніх.

Долари. Фото: скриншот YouTube
Долари. Фото: скриншот YouTube

У Національному банку зазначають, що комерційні та державні банки зобов’язані приймати долари старого зразка, тобто 1996 року випуску.

Жодних законів чи постанов, які визначають, що долари певних років недійсні, немає. Усі долари, які випускаються з 1914 року і по сьогодні, вважаються дійсними! – зазначили у НБУ

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Коли відмовлять в обміні

  • якщо купюра має кілька пошкоджень;
  • яка вона дуже зношена;
  • порвана;
  • на якій є плями фарби.

Якщо купюра пошкоджена, банк стягне з вас комісію під час обміну. Якщо вам відмовили в обміні старих купюр, варто відвідати інші банківські установи.

У деяких випадках банк може запропонувати надіслати таку купюру на обмін в іноземний банк-кореспондент. За цю послугу доведеться заплатити окремо. Якщо купюра не великого номіналу, то це може коштувати навіть дорожче ніж вона коштує.

Якщо ви регулярно купуєте долари, то обовʼязково звертайте увагу на рік їхнього випуску.

Нагадаємо, ми писали, що до Великодня ситуація на валютному ринку пожвавиться: експерт спрогнозував, яким буде курс долара.

Як повідомляв "Знай.ua" ПриватБанк зробив українця біднішим на 100$: хотів поповнити картку, але термінал "привласнив" гроші.

Також "Знай.ua" інформував, експерт пояснив, чого чекати від долара у квітні.