Українські фермери пропонують до продажу білокачанну капусту врожаю 2022 року по 15-18 грн/кг, що в середньому на 10% дешевше, ніж тижнем раніше, також подешевшала і молода капуста.

Зниження якості капусти на складах внаслідок тривалого зберігання повідомляється, що попит на білокачанну капусту невисокий. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Молода капуста, фото bufetum
Молода капуста, фото bufetum

Експерти зазначили, що білокачанна капуста на сьогодні в Україні пропонується до продажу в середньому на 18% дешевше, ніж рік тому. Аналітики проєкту не виключають, що дана продукція і далі дешевшатиме в міру зниження її якості в українських господарствах.

За даними Мінфін, супермаркети продають капусту білокачанну за 24,67 грн.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Ціна на капусту, Мінфін
Ціна на капусту, Мінфін

А от молода капуста значно просіла в ціні. Падіння ціни склало майже 15 грн за кіло.

Ціна на молоду капусту Фото: Мінфін
Ціна на молоду капусту Фото: Мінфін

Свіжі огірки не порадують дешевизною. Звичайний тепличний огірок подорожчав зі 139 грн минулого місяця до майже 200 грн станом на 6 квітня.

Ціна на огірки. Фото: Мінфін
Ціна на огірки. Фото: Мінфін

Схоже, покищо салат з молодої капусти та огірка відкладається до кращих часів.

Нагадаємо, ми писали, що коли цибуля та гречка стануть доступними: експерт розповів чого чекати від цінників у супермаркетах.

Як повідомляв "Знай.ua" Великодня випічка не буде прісною: українські супермаркети оновили ціни на борошно, цукор та сіль.

Також "Знай.ua" інформував, сон та музика несумісні: чому засинати у навушниках шкідливо і до чого це може призвести.