Батьки загиблої у ДТП дівчини з Тернопільщини відсудили у винуватиці аварії 2 млн грн моральної компенсації.

Раніше у червні апеляційний суд призначив жінці чотири роки умовно за допущення водійської аварії, в результаті якої загинула неповнолітня двоюрідна сестра водійки. Батьки подали цивільний позов, вимагаючи виплатити їм моральну шкоду, оскільки втрата доньки стала для них тяжким ударом. Суд задовольнив їх вимоги.

Зазначимо, що смертельну аварію Аліна Крупка скоїла 26 травня 2018 року. Зранку того дня жінка отримала водійське посвідчення і разом зі своєю неповнолітньою двоюрідною сестрою та її хлопцем вирішила поїхати у Тернопіль. Втім, під час поїздки перевищила швидкість, не впоралась з керуванням і допустила виїзд автомобіля в кювет, де він зіткнувся з деревом.

Внаслідок аварії важкі травми отримала 17-річна двоюрідна сестра водійки. Наступного дня вона померла у Теребовлянській лікарні. Сама ж водійка зазначила, що моменту аварії не пам'ятає. Водночас провину визнала.

Чортківський суд призначив жінці три роки умовно, але батьки загиблої подали апеляцію з вимогою присудити суворіше покарання. На цей раз судді врахували інформацію про те, що жінка майже не відвідувала заняття в автошколі. Вироком Борщівського райсуду від 2019 року було засуджено автоінспектора, бо він підписав документи про навчання Крупки А., хоча вона знаходилась за кордоном.

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

За словами адвоката, таке рішення є дуже важливим для підвищення свідомості населення про відповідальність за безпечне керування автотранспортом та наслідки, які можуть виникнути внаслідок порушення правил дорожнього руху.

Нагадаємо, що у ДТП загинув колишній нардеп Володимир Стретович

Раніше також повідомляли, що українських водіїв будуть суворо карати за порушення правил дорожнього руху