Для всіх наших дорогих читачів, котрі під час походу до магазину уважно стежать за цінами на головні продукти харчування, є дуже важливі новини. Справа в тому, що популярні українські мережі супермаркетів оновили ціни на гречку, рис та макарони.

Станом на 8 квітня ціни знизилися тільки на "золоту" крупу - на гречку.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin, пише "Хвиля".

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Вартість гречки

Згідно з відкритою інформацією, за місяць ціни знизилися лише на гречку, яка за останній рік досягла рекордних показників. У квітні вона подешевшала з 64,43 грн/кг до 53,57 грн/кг. Цінник її коливається від 54,90 грн/кг (Метро) до 55,90 грн/кг (Варус).

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Ціни на гречку, скріншот: Minfin
Ціни на гречку, скріншот: Minfin

Вартість рису

А ось довгий рис подорожчав із 84,04 грн/кг до 86,40 грн/кг. При цьому його вартість у різних супермаркетах значно відрізняється. Наприклад, у Варус його можна придбати за 64,90 грн/кг, а от у Метро він обійдеться у 107,89 грн/кг.

Ціни на рис, скріншот: Minfin
Ціни на рис, скріншот: Minfin

Ціни на макарони

Тим часом, макарони пір'я подорожчали лише на кілька копійок, досягнувши 30,35 грн/кг. Їхня вартість стартує від 26,69 грн/кг (Новус) і досягає 38,70 грн/кг (Ашан).

Ціни на макарони, скріншот: Minfin
Ціни на макарони, скріншот: Minfin

Нагадаємо, ковбаски, сир, овочі та кагор: скільки українцям доведеться заплатити за продуктовий набір на Великдень.

Раніше повідомлялося, великодні знижки вдарили за цінами в супермаркетах: за чим в Україні продають сосиски, каву, олію, шоколад та побутову хімію.

Також, у супермаркетах подорожчала "молочка", але не вся: скільки українцям коштуватиме кефір, сметана і сир.