Невгамовна захисниця всього українського, а останні кілька років справжній "мем" соціальних мереж Ірина Фаріон, яка розповідала, що її онук своїм маленьким кулачком б'є російськомовних однолітків, продовжує розпалювати обстановку в мовному питанні.

Цього разу пані Фаріон "похвалила" українців, які використовують суржик для спілкування. Нагадаємо, що "суржик" - це наріччя, де переважають українські слова з русифікованими вставками. Наприклад, не "лет" або "років", а - "год".

Ірина Фаріон впевнена, що російськомовні українці зараз становлять загрозу всьому світу і стала на захист суржику. Про це Ірина Фаріон розповіла журналістам одного із українських видань.

Ірина Фаріон, скріншот: Twitter
Ірина Фаріон, скріншот: Twitter

"Вони і там вимагатимуть російськомовних шкіл для своїх дітей. Це ж насправді, як короста якась. Це типу: дайте мені право бути негідником. Тобто узаконьте моє відступництво. Ну гаразд, напиши собі в паспорті: яничар. Ти яничар. , ти зрадив мови своїх батьків, напиши в паспорті це!", - каже депутат.

Популярні новини зараз
Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Фаріон вважає, що українцям у розмові зі своїми російськомовними співвітчизниками потрібно "перестати їх розуміти", а от тих, хто розмовляє суржиком, — безумовно підтримувати.

Ірина Фаріон, фото: TikTok
Ірина Фаріон, фото: TikTok

"Щодо суржика. Люблю слухати мову в інтерв'ю з українцями під час страшної війни. Тому що мова там не комунікація - сенс життя. Нинішній суржик - це не шлях до московської мови. Це реверсний процес: коли ми від суржика - до мови дідів та прадідів". Тут потрібно людині максимально допомогти. І в жодному разі публічно не виправляти", - підкреслює Фаріон.

Нагадаємо, "Та ви що, росія винна?": Ірина Фаріон звинувачує жителів Маріуполя за те, що їх убивали та бомбили окупанти.

Раніше повідомлялося, "Ваш кінчений київський бомонд мене вже за*бав": учасниця "Від пацанки до панянки" наїхала на українську мову.

Також, "Ні**я не пані, а старе хамло": Фаріон отримала жорстку ляпас за дискримінацію жінок.