В Україні розширили повноваження військкоматів. Відтепер представники ТЦК зможуть надсилати повістки військовозобов'язаним громадянам незалежно від місця їхнього перебування на військовому обліку. Відповідна постанова №318 була ухвалена Кабінетом Міністрів України.

Раніше військкомати не могли мобілізувати громадян, котрі стояли на обліку в іншому територіальному центрі комплектування. Кабмін змінив цю норму, внісши зміни до Положення про ТЦК, у яких уточнюються завдання щодо проведення заходів щодо оповіщення та призову громадян на військову службу.

Військкоми. Фото: скрін youtube
Військкоми. Фото: скрін youtube

Нові правила дозволяють представникам ТЦК вручати повістки українцям незалежно від того, де вони стоять на військовому обліку. Відповідно до постанови військкомати можуть сповіщати військовозобов'язаних громадян:

  • на військову службу за призовом осіб офіцерського складу;
  • на військову службу за призовом осіб з числа резервістів у особливий період (зарахованих до військового оперативного резерву);
  • на військову службу за призовом під час мобілізації, в особливий період (незалежно від місця їх перебування на військовому обліку).

Військкомат, скрін: YouTube
Військкомат, скрін: YouTube

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Винятком є ​​військовозобов'язані та резервісти СБУ та Служби зовнішньої розвідки.

Повістки. Фото: скрін постанова Кабміну
Повістки. Фото: скрін постанова Кабміну

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв вручення повісток на кордоні: адвокат пояснив, чи законні такі дії ТЦК.

Також наш портал інформував, що в Україні почали карати за ухилення від служби: батько двох дітей отримав 5 років в'язниці, але суд зглянувся.

Крім того, ми писали адвокат пояснив, як батько дитини може отримати відстрочку від мобілізації: не все так просто.