В Україні планують спростити процедуру проходження військово-лікарських комісій. Зараз від бійців, які отримали поранення, надходить безліч скарг на черги та бюрократію.

Це питання контролюється Комітетом з питань національної безпеки, оборони та розвідки, Міністерством охорони здоров'я, Міністерством оборони та Кабінетом міністрів. Влада вже розглядає пропозиції, які можуть вирішити цю проблему, як повідомив "24 каналу" депутат, член Комітету Верховної Ради з нацбезпеки Федір Веніславський.

Лікарня, фото: скріншот з відео
Лікарня, фото: скріншот з відео

Уряд хоче скасувати процедури, які за фактом не потрібні. Йдеться про переобстеження людей, не придатних для військової служби, які втратили кінцівки або мають невиліковну хворобу.

"І так зрозуміло, що людина непридатна для військової служби. Але за чинним законом вона повинна була раз на рік або декілька років проходити обстеження, ставати в черзі і так далі", – зазначив Веніславський.

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Також планують запровадити сучасні цифрові технології для проходження процедур, щоб українці не стояли в чергах, а відвідували лікарів у конкретний час та отримували допомогу. У той же час обговорюється ініціатива про активні соціальні послуги для військовослужбовців, які отримали поранення.

"Людина, яка потребує соціальної послуги, не повинна звертатися, щоб її отримати. Якщо в державних реєстрах та відповідних документах є відомості, достатні для прийняття рішення, це може бути зроблено без фізичної присутності особи", – пояснив нардеп.

Черга у лікарні, фото - ternopil.news
Черга у лікарні, фото - ternopil.news

Нагадаємо, в Україні змінюються правила видачі повісток: як розширили повноваження військкоматів

Раніше ми писали, вже після Великодня: в Україні прогнозують зниження цін на низку продуктів