В Україні знизилися ціни на популярні фрукти, а саме виноград та банани. Які цінники у супермаркетах та де можна купити дешевше, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

За час повномасштабної війни купівельна спроможність українців суттєво знизилася. Водночас цінники у супермаркетах практично не перестають зростати, зокрема на популярні фрукти. Утім, у квітні деякі товари трохи знизилися в ціні, що порадувало українців.

Фрукти, супермаркет. Фото: Youtube
Фрукти, супермаркет. Фото: Youtube

Виноград

Станом на 12 квітня середній цінник винограду становить 185,97 гривні за кілограм, що все ще рекордно дорого. Втім, у березні вартість винограду становила 189,64 гривні за кіло. Цінники тримаються в діапазоні від 169,90 до 199,00 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін
Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Банани

Банани подешевшали майже на три гривні – до 67,43 гривні за кілограм. У березні середньомісячна ціна фрукта складала 70,34 гривні за кіло. Найнижчий цінник на банани зафіксований у мережі Novus – 64,99 гривні за кіло, а найвищий у Auchan – 69,90 гривні за кіло.

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін
Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, соняшникова олія почала дешевшати: супермаркети показали нові ціни, де вигідніше купувати.

Також наш портал інформував, помітно дорожче, ніж у березні: квітень почався з подорожчання популярних круп, які ціни в супермаркетах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ціни падають разом із ртутним стовпцем: українські супермаркети оновили вартість картоплі, цибулі та капусти.