Щоб отримувати допомогу від держави, українським переселенцям слід зареєструватись в органах соцзахисту та отримати довідку ВПО. Але чоловіки при зміні фактичного місця проживання мають стати інший облік - військовий. Це стосується призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Про це нагадали у Міністерстві соціальної політики України. Це правило передбачене постановою Кабміну №1487 від 30 грудня 2022 року.

Військкомат, скрін: YouTube
Військкомат, скрін: YouTube

Коли чоловік-переселенець змінює місце проживання у довідці ВПО, він має стати на військовий облік. Діють певні вимоги: зробити це потрібно протягом семи днів після прибуття до нового місця проживання.

Військовообов'язковим потрібно звернутися до військкомату особисто, а також надати паспорт та військово-обліковий документ. Проте взяття на облік не означає, що українцям одразу вручать повістки та відправлять служити.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Повістка. Фото: скрін youtube
Повістка. Фото: скрін youtube

До того ж, деякі категорії звільнені від мобілізації. До списку таких входять особи з інвалідністю, тимчасово непридатні для військової служби, опікуни, які виховують дитину з інвалідністю віком до 18 років або мають чоловіка чи дружину з інвалідністю.

У разі, якщо повістка надійшла людям, які не підлягають мобілізації, їм необхідно з'явитися до військкомату та надати документи, що підтверджують статус.

Нагадаємо, чи можуть українців з "білим квитком" мобілізувати і випустити за кордон: що потрібно знати

Раніше ми писали про те, що в Україні змінюються правила видачі повісток: як розширили повноваження військкоматів