Принц Гаррі може бути змушений залишитися під "домашнім арештом" після того, як йому було відмовлено у захисті поліції під час коронації короля Чарльза ІІІ, заявив експерт.

Герцог Сассекський може залишити Фрогмор-котедж тільки для участі в основних коронаційних заходах, оскільки йому не дозволено мати охорону, яку фінансують платники податків.

Меган Маркл та принц Гаррі, кадр з відео
Меган Маркл та принц Гаррі, кадр з відео

Дай Девіс, колишній глава королівського захисту в поліції, сказав Mirror: "Якщо Гаррі так само стурбований своєю безпекою, як він ясно дав зрозуміти Високому суду, то йому загрожує перспектива фактично жити під домашнім арештом, коли він перебуває у Великій Британії."

38-річного принца залучено до судового розгляду з Міністерством внутрішніх справ у Високому суді у зв'язку з рішенням заборонити йому отримувати охорону, оплачувану Великобританією, після його рішення залишити життя королівської родини у 2020 році.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Відомо, що принц заробив близько 33 мільйонів фунтів стерлінгів за свої нещодавні мемуари Spare, а також уклав багато вигідних угод із такими компаніями, як Netflix. Однак у Гаррі буде охорона при відвіданні ключових королівських заходів, наприклад, на похороні королеви та на майбутній коронації короля Чарльза.

Король Чарльз III, кадр із виступу в Німеччині
Король Чарльз III, кадр із виступу в Німеччині

Однак соціальна діяльність поза основними подіями не покриватиметься, і тому вона повинна буде забезпечити свою власну безпеку.

Пан Девіс продовжив: "Звичайно, він буде захищений (поліцейськими) під час відвідування основних заходів, але якщо він захоче зайнятися чимось ще, йому доведеться платити за власну безпеку, якщо він такий стурбований".

Очікується, що поїздка принца до Великобританії на коронацію 6 травня буде короткою, кажуть його друзі.

Принц Гаррі, скріншот: Youtube
Принц Гаррі, скріншот: Youtube

Нагадаємо, що Меган Маркл звинуватили у брехні під час вечері з принцом Гаррі та принцесою Євгенією: "Вона сміялася чи посміхалася".

Раніше ми повідомляли, що діти принца Гаррі та Меган Маркл стали спадкоємцями на королівський престол: оголосили рано-вранці.