Велике православне свято Великодня, яке багато українців у 2023 році відзначають у середині квітня, рідко минає без пишного столу. Від різноманітності страв іноді може двоїтися в очах. Одним із головних атрибутів є м'ясні страви, а особливо українці люблять робити шашлик.

На жаль, цього року погода не сприяє походу на природу, проте попереду ще прекрасний місяць травень і все літо. Давайте розберемося, на яких дровах краще готувати шашлик, а також дізнаємося про актуальні ціни на м'ясо.

Про це розповіли спеціалісти з шашличної лавки "Веселий кабанчик", а про ціни попередили аналітики порталу Minfin.

Дрова - фото timenews.in.ua
Дрова - фото timenews.in.ua

Фруктові дерева

Найкращим варіантом деревини для приготування шашлику є фруктові дерева – вишня, яблуня та груша. Вони дають гарний жар та мають тривалий термін горіння. М'ясо, виготовлене на таких дровах, має приємний аромат.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Заготовляти дрова із фруктових дерев необхідно наприкінці осені, не знімаючи з них кору. На дровах з вишні експерти рекомендують готувати шашлик із баранини, свинини та телятини, а також дичину.

шашлик, скріншот з відео
шашлик, скріншот з відео

Дрова з яблуні підійдуть для приготування телятини, субпродуктів та дичини. Деревина груші надає шашлику особливо приємного аромату. Експерти радять також готувати шашлик на дровах із різних фруктових дерев.

Шашлик, скріншот: YouTube
Шашлик, скріншот: YouTube

Листяні дерева

Для приготування шашлику можна використовувати лише ясен та дуб, попередньо знявши з них кору.

Хвойні дерева

Дрова з хвойних дерев не використовуються для приготування шашлику. На хвойній деревині можна готувати їжу лише у закритому посуді.

Шашлик, скріншот: YouTube
Шашлик, скріншот: YouTube

Вартість шашлику

А тепер, власне, ближче до діла. Українські супермаркети поновили ціни на свинину виду "шашлик". Давайте ознайомимося із цінами. Так, середня ціна на 16 квітня свинячого шашлику – 195,06 грн. Поточні ціни на свинину по різних магазинах: Megamarket – 185,00 грн.; Metro – 248,29 грн.; Varus – 151,90 грн. Ціни вказано за 1 кг.

Ціни на шашлик, скріншот: Minfin
Ціни на шашлик, скріншот: Minfin

Нагадаємо, в Україні дешевшають яйця, але сильно подорожчала свинина: що буде з цінами далі.

Раніше повідомлялося, так навіть смачніше: українські супермаркети знизили ціни на соняшникову олію, твердий сир та хліб.

Також, в Україні зросли ціни на свинину та курятину: скільки коштуватимуть різні частини.