Метеоритний потік Ліриди накриє Землю у другій половині квітня. Він починається 16 квітня і триватиме до 29 квітня, а піку цей зорепад досягне 21-23 квітня.

Що це за метеоритний потік, де і коли його можна побачити, розповіли у Space. Астрологи та астрономи спостерігали за ним і встановили, що потік має радіант у сузір'ї Ліри. Зоряне скупчення у небі символізує творчий потенціал людини.

Зорепад Ліриди. Фото: скриншот Youtube
Зорепад Ліриди. Фото: скриншот Youtube

Ліриди – дуже швидкі та яскраві метеори. Вони поступаються у швидкості та яскравості знаменитим Персеїдами, проте на небі ці метеори теж дуже добре видно навіть неозброєним оком.

Де можна побачити зорепад Ліриди

До шлейфу комети Тетчєра, яка залишить метеоритний потік Ліриди, Земля потрапляє 16 квітня. Вийде вона з цього шлейфу 29 квітня. Відповідно, спостерігати зірковий потік можна буде близько 2 тижнів, з піком із 21 по 23 квітня.

Популярні новини зараз
Молодь у Києві запитали, як вони готуються до війни: відповіді, подекуди, шокують Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Зорепад Ліриди. Фото: скриншот Youtube
Зорепад Ліриди. Фото: скриншот Youtube

Побачити зорепад Ліриди зможуть жителі всієї земної кулі, але найяскравіше метеори будуть видні у північній півкулі. У тому числі помилуватися Ліридами зможуть і жителі України.

Астрономи-аматори зможуть помилуватися метеорами, що падають, без спеціальної техніки. У піковий час достатньо буде вибратися вночі на природу, де немає джерел світла.

Ліриди можна побачити будь-якої ночі з 16 на 25 квітня. Зазвичай вони виробляють більш ніж половину максимальної кількості протягом одного-двох днів, зосереджених на даті піку активності цього року, за прогнозами, пік припаде на вечірні години 22 квітня.

У пікові дні можна буде побачити близько 18 метеорів на годину, а швидкість буде 47 км/с.

Нагадаємо, ми писали, що астролог розповів про складні часи для українців — важкі випробування, а потім перемога.

Як повідомляв "Знай.ua" відомий астролог розповів про криваву катастрофу в росії, путін втрачає владу.

Також "Знай.ua" інформував, гроші поллються, як із Рогу достатку: ці три знаки Зодіаку у 2023 році отримають фінансову незалежність.