Незважаючи на допомогу Україні та активну позицію проти війни, Польща продовжує реєструвати яхти росіян. Про це розповів експерт, засновник школи Yes Nautic. Він докладно пояснив, як це зробити, маючи паспорт рф, і скільки це коштує.

Реєстрація яхти під польський прапор, яка не використовуватиметься з комерційною метою, обійдеться росіянам від 420 євро до 620 євро. Більш того, таке майно, за їхніми словами, не потребує огляду, але має відповідати нормам – не більше ніж 15 метрів довжини.

Експерти про реєстрацію яхт росіян у Польщі, кадр з відео
Експерти про реєстрацію яхт росіян у Польщі, кадр з відео

Експерти також обговорили питання про те, що громадяни рф не можу переводити гроші в іноземну валюту, але навіть цей момент оминають і всіляко допомагають. Однак їм не відкривають рахунки в місцевих банках, що також є "перешкодою".

"Люди в якомусь вигляді передають мені гроші, я вже зі свого легітимного рахунку розплачуюсь, у тому числі за саму реєстрацію", - пояснив засновник школи.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Він наголосив, що зараз росіяни активно цікавляться реєстрацією яхт та переказом грошей, і "способи рішення" є. Варто зазначити, що таке майно з прапором рф не пускають до Європи і в яхтові марини.

Деяких глядачів відео збентежило те, що сама процедура можлива з огляду на ізоляцію росії від усього світу, проте автори відео стверджують, що зареєструвати яхту в тій же Польщі реально.

Нагадаємо, спочатку Крим, а Донбас пізніше: екс-командувач військами розповів про контрнаступ ЗСУ

Раніше ми писали про те, що росіяни у відповідь на акцію "Монобанку" пропонують спалити відділення банку: "Удачі в пошуках"