В Україні сильно подорожчали популярні овочі, а помідори стали одними з лідерів зростання цін. Втім, у другій половині квітня у супермаркетах спостерігається здешевлення цієї продукції. Про це свідчать дані цінового моніторингу, які опубліковані на порталі Мінфін.

Взимку 2023 року українці побачили у прямому розумінні фантастичні ціни на огірки та помідори. Залежно від сорту цінники доходили і до 250 гривень за кілограм. На даний момент ситуація на ринку трохи стабілізувалася і цінники неквапливо поповзли вниз.

Ціни на овочі, скріншот: YouTube
Ціни на овочі, скріншот: YouTube

Так, станом на 18 квітня червоні помідори в середньому продаються за 112,08 гривні за кілограм. Середньомісячна ціна у березні була вищою майже на 4 гривні – 116,01 гривні за кіло.

Рожеві помідори подешевшали значно - з березневих 180,09 гривні до 132,08 гривні за кілограм у квітні. Тобто цінник упав одразу на 48 гривень.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти до банку Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Овочі в супермаркеті. Фото: скриншот Youtube
Овочі в супермаркеті. Фото: скриншот Youtube

Помідори сливка також стали трохи доступнішими. Середній цінник у супермаркетах становить 153,43 гривні за кіло, що дешевше ніж місяцем раніше (155,09 гривні).

Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін
Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, всі ставки на новий урожай: коли українці побачать дешеву цибулю та інші овочі "борщового набору".

Також наш портал інформував, що в Україні рекордно подорожчало м'ясо, але є надія на здешевлення: у Мінагрополітики поділилися прогнозом.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що власний город зайвим не буде: фермери попередили, з якими продуктами будуть труднощі у 2023 році.