Українців погода у квітні особливим теплом не порадувала, а у травні температура повітря хоч і трохи підніметься, але спекотних днів чекати не варто.

Синоптики прогнозують, що тепла та весняна погода встановиться лише в середині травня. Саме в цей час на всій території України сонця побільшає, а температура повітря почне підійматися вище за +20 градусів. Про це свідчить прогноз Gismeteo, і цим не в останню чергу можна завдячити дощам, які продовжуватимуться практично весь місяць.

Весна, люди: top100photo
Весна, люди: top100photo

У Києві низка сонячних ясних днів розпочнеться з 11 травня, а з 14 травня денна температура повітря вперше буде +22 градуси, нічна +11 градусів.

У центральних областях стовпчики термометра піднімуться вже наприкінці квітня. Попри сильні дощі, температура повітря утримуватиметься в районі +19-20 майже весь місяць із незначним похолоданням ближче до його середини.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Весна. Фото: скріншот youtube
Весна. Фото: скріншот youtube

У Дніпрі перший теплий сонячний та ясний день очікується 6 травня, з денною температурою +21 градус, нічний +12 градусів. Стабільно вище за +20 температура почне підійматися з 15 травня.

Менше пощастить східним областям, де дощі не припинятимуться до самого літа. Втім, навіть там квітневих "холодів" чекати вже не доведеться.

У Харкові перша денна температура +21 градус, з наступним підвищенням очікується 15 травня, в цей день буде хмарно, можливий короткочасний дощ.

Весна, фото: Unian
Весна, фото: Unian

У Львові у перший тиждень місяця там відчутно потеплішає, проте потім температура повітря знову впаде до квітневих показників. Перша денна температура +21 градус та нічна +12 градусів очікується 13 травня. Потепління прийде разом із мінливою хмарністю.

Для мешканців південних областей погода особливих сюрпризів не очікується, що травень буде цілком теплим і з достатньою кількістю сонячних днів. В Одесі із середини травня сонячно та тепло. Денна температура повітря +23, нічна +13 градусів.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні подорожчали фрукти, як змінилися ціни, яблука, виноград та мандарини.

Як повідомляв "Знай.ua" коли українцям доведеться віддавати 53 чи 66 гривень за долар: експерт спрогнозував дике зростання курсу.

Також "Знай.ua" інформував, тарологиня Людмила Хомутовська зробила обнадійливий прогноз до 23 квітня.