В Україні на аукціон виставили унікальну монету номіналом 10 копійок. Особливість монети у дзеркальному карбуванню, а просять за неї 8500 грн.

Монета представлена на електронному аукціоні Violity. Цей екземпляр був викарбуваний із латуні в 1994 році та перебувала у побуті в період з 1991 по 2001 рік.

Монети. Фото: Youtube
Монети. Фото: Youtube

Особливість монети полягає в тому, що зображення на монеті дзеркальне – з обох боків нанесений тризуб. Таким чином, є лише два аверси (лицьові частини монети) – без реверсу (зворотного боку). Продукція монетного двору, різновид штемпеля не досліджувався. Це рідкісний виробничий брак.

Дзеркальна монета. Фото: Violity
Дзеркальна монета. Фото: Violity

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

"Умисний брак, або випадковий - такий висновок покупець зробить сам... Придбана приблизно у 2003...2006 році у відомого фахівця зі штемпельних різновидів монет України", - вказав продавець.

Дзеркальна монета. Фото: Violity
Дзеркальна монета. Фото: Violity

Монета знаходиться у Полтавській області. Власник може надіслати її Укрпоштою або Новою поштою по всій країні. Проте доставка передбачена лише після попередньої оплати.

Вага монети складає 1,73 г. Власник лота Zhenya111, запропонував оцінити дефекти по фото та зазначив, що реставрація не проводилася.

Нагадаємо, ми писали, що майже 100 тисяч за 2 копійки: в Україні продають унікальну монету, за шалені гроші.

Як повідомляв "Знай.ua" унікальних 2 копійки можна продати за цілий статок: 7000 грн, і ціна не остаточна.

Також "Знай.ua" інформував, за які гривні можна отримати цілий статок: в мережі показали унікальну банкноту.