Унікальний штамп дозволяє виставити за монету високу ціну.

Ціна подібної монети з рідкісним штампом 2 (10 к.) АА стартує від 4500 грн. Монету номіналом в 2 копійки продають на аукціоні Violity.

Монети. Фото: Youtube
Монети. Фото: Youtube

За словами продавця 2-копійчаної монети, вона виготовлена з алюмінію та реставрації не підлягала. По фото видно, що монета має потертості та неоднорідний колір.

Унікальна монета. Фото: Violity
Унікальна монета. Фото: Violity

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Аверс цієї монети взятий від однієї копійки, а штемпель при карбуванні використовувався від 10 копійок 1994 року. Широкий кант вийшов через те, що діаметр штемпелів для 10 копійок менший, ніж для 2 копійок. Різновид монети 2(10 к) АА нумізмати часто називають "перепуткою".

Унікальна монета. Фото: Violity
Унікальна монета. Фото: Violity

Продавець монети знаходиться в Київській області і готовий відправити її новому власнику Новою поштою після передоплати на карту monobank. Однак за умовами аукціону передоплата не передбачена.

Унікальна монета. Фото: Violity
Унікальна монета. Фото: Violity

Адміністратори майданчика наголосили, що правилами аукціону таке робити заборонено.

"Ви не маєте права на передоплату своїх лотів. Ви погодились з правилами нашого сайту, коли створювали лот. Якщо лот буде проданий, оплата та відправка лоту буде відбуватися відповідно до правил", - прокоментували у обговоренні лоту.

Скриншот коментарів
Скриншот коментарів

Нагадаємо, ми писали, що рідкісна монета в Україні номіналом 10 копійок коштує понад 6 тис. грн.

Як повідомляв "Знай.ua" за особливу українську копійку просять 13,5 тисяч: у чому секрет монети.

Також "Знай.ua" інформував, 18 тисяч за унікальні 10 копійок: пора трусити скарбничку, в чому секрет монетки.