Повномасштабна війна сильно вдарила по аграрному сектору України, але поступово починає відновлюватися. Зокрема, це можна помітити і за цінами на деякі продукти, наприклад курячі яйця. Як змінилися цінники на яйця у другій половині квітня, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Руйнування великих птахофабрик, дефіцит електроенергії, інфляція та інші фактори, спровоковані повномасштабною війною, сильно вплинули на вартість курячих яєць. У другій половині квітня в українських супермаркетах спостерігається зниження цін на продукт.

Супермаркет, яйця: фото Знай.ua
Супермаркет, яйця: фото Знай.ua

Так, станом на 20 квітня яйця курячі торгової марки "Квочка" в середньому пропонуються по 66,99 гривні за десяток. У березні вартість цього продукту становила 72,06 гривні.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube
Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Разом з тим яйця курячі торгової марки "Ясенсвіт" практично не змінилися в ціні - 74,12 гривні за десяток, що на 5 копійок дорожче, ніж минулого місяця. За 18 яєць цієї ж марки доведеться заплатити менше, ніж у березні – 131,07 гривні замість 132,13 гривні. Три десятки цих яєць коштуватиме в середньому 218,50 гривні, що на 5 копійок дешевше, ніж у березні.

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, цього разу не гречка: українців попередили про найбільший за останні 20 років дефіцит рису.

Також наш портал інформував, дорожчають зі швидкістю світла: супермаркети перерахували ціни на сардельки та сосиски, недешеве задоволення.

Крім того, ми писали, що їжа стала розкішшю: як змінилися ціни на продукти за рік, дешевого не залишилося нічого.