В Україні дорожчають не лише базові продукти, такі як крупи, м'ясо чи хліб, а й приправи, які використовуються для приготування страв. Як змінилися цінники у супермаркетах, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

Українцям стає все складніше забезпечувати себе їжею, адже навіть найважливіші та базові продукти подорожчали до небаченого рівня. Пенсії та зарплати просто не можуть наздогнати стрімке зростання цін. Зокрема рекордно подорожчали популярні приправи.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 20 квітня перець чорний горошок у середньому коштує 7,20 гривні за 10-грамове впакування. Для порівняння, у березні цінник був помітно нижчим – 6,00 гривні. В той самий час 20-грамову упаковку перцю подорожчало з 13,96 до 14,47 гривні. За даними моніторингу, нинішні цінники є рекордними.

Ціни на приправи. Фото: скрін Мінфін
Ціни на приправи. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Приправа для шашлику торгової марки "Еко" в середньому продається 8,41 гривні за 20 грамів. У березні вартість продукту була нижчою – 8,23 гривні. Цінник також досяг рекордного рівня і майже вдвічі перевищує довоєнний.

Ціни на приправи. Фото: скрін Мінфін
Ціни на приправи. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, всі ставки на новий урожай: коли українці побачать дешеву цибулю та інші овочі "борщового набору".

Також наш портал інформував, супермаркети перерахували ціни на популярну консервацію: скільки коштує зелений горошок та кукурудза.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, дорожчають зі швидкістю світла: супермаркети перерахували ціни на сардельки та сосиски, недешеве задоволення.