"Головний податківець" країни, який нещодавно потрапив у гучний скандал через сумнівний бізнес, Данило Гетьманцев, пропонує повернути перевірки на митниці, зупинені з початку війни.

Проєкт закону з'явився у Верховній Раді, його подали депутати з фракції "Слуга народу" Олександр Сова, голова Комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев та інші. У документі йдеться, щоб з 1 липня повернути зупинені з початку війни перевірки на митниці.

Одеська митниця, скріншот: YouTube
Одеська митниця, скріншот: YouTube

Пропонується з 1 липня 2023 року відновити повноваження митних органів на проведення документальних перевірок (зустрічних звірок).

Перевірки стосуватимуться своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати митних платежів.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Товари на митниці. Фото: Youtube
Товари на митниці. Фото: Youtube

Згідно з пояснювальною запискою, через скасування перевірок у березні "на сьогоднішній день митні органи позбавлені можливості здійснювати одну з форм митного контролю, обов'язковість якої визначена умовами Міжнародної конвенції про спрощення та гармонізацію митних процедур".

Сплата податків, кадр з відео
Сплата податків, кадр з відео

Нагадаємо, що Гетманцев попередив, що з липня повернуться акцизи на пальне та алкогольні напої.

Нагадаємо, ми писали, якими будуть ціни на пальне в Україні після повернення акцизів: прогнози експертів.

Як повідомляв "Знай.ua" після підвищення пального, слід очікувати підвищення цін на продукти: чого чекати українцям від вартості харчів

Також "Знай.ua" інформував у Раді заговорили про підвищення акцизу на алкогольну продукцію, на скільки стане дорожче.