Незважаючи на війну українські пенсіонери продовжують отримувати пенсії та інші соціальні виплати. Для українських пенсіонерів передбачені спеціальні доплати до пенсії. Про нюанси їх призначення та виплати розповіли у Пенсійному фонді.

Пенсіонери що досягли 70-річного віку та старше зможуть отримувати надбавку до пенсії.

"В Пенсійному фонді України пояснили, як швидко після досягнення 70 років, пенсіонер може отримати доплату до пенсії", пише видання "На пенсії".

Розмір надбавки залежить від віку отримувача:

  • хто досяг 70 років – 300 гривень;
  • від 75 до 80 років – 456 гривень;
  • для пенсіонерів від 80 років – 579 грн.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

До Пенсійного фонду звернулась українка з питанням:"6 квітня мені виповнилося 70 років, пенсію отримую 17 числа. Чи отримаю я цього місяця доплату до пенсії у розмірі 300 гривень у повному обсязі?"

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Усю інформацію необхідну для отримання надбавок до пенсії Пенсійний фонд готує заздалегідь – до початку виплатного періоду, який триває з 4 до 25 числа кожного місяця.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Відповідно щомісячно, перед початком нарахування, здійснюються всі перерахунки пенсій на наступний виплатний період, зокрема у зв’язку із встановленням щомісячної доплати до пенсії у розмірі 300 грн. пенсіонерам, які досягли 70 років.

Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube
Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube

Таким чином пенсіонерка 17 квітня отримає пенсійну виплату ще без надбавки. Пенсійний фонд перерахує її пенсію у квітні, коли їй виповниться 70 років. Тобто у квітні виплата буде ще неповною, а в травні пенсіонерка отримає 300 гривень надбавки.

Нагадаємо, раніше дві складові, щоб отримувати великі "чорнобильські" пенсії: від чого залежать виплати

Як повідомляв портал "Знай.ua", ПФУ нараховує надбавки не в повному обсязі: у чому причина та кому не пощастить.

Також "Знай.ua" писав, що одразу велика сума: українцям підказали, хто отримає допомогу за три місяці.