В Україні запустили механізм добровільних страхових внесків, що дозволяє громадянам купувати страховий стаж для майбутньої пенсії. Платити дані внески українці можуть у режимі онлайн та у Пенсійному фонді розповіли, що для цього потрібно зробити.

У ПФУ звернулися громадяни з питанням, як можна ідентифікуватися на вебпорталі Пенсійного фонду, щоб сплачувати добровільні внески онлайн. У відомстві оперативно відповіли та пояснили що треба зробити.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Так, щоб почати сплачувати добровільні страхові внески в режимі онлайн, потрібно увійти в особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг ПФУ. Авторизуватися можна одним із трьох доступних способів: за допомогою КЕП, Дія.Підпису або Bank ID.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

"Для того, щоб сплатити внески, необхідно зайти в особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua), авторизувавшись за допомогою кваліфікованого електронного підпису, або Дія.Підпис, або системи Bank ID ", - йдеться у повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українським біженцям по-новому виплачуватимуть пенсії: у Кабміні попередили про важливі зміни.

Також наш портал інформував, що у ПФУ відповіли, як нараховується пенсія при втраті годувальника на дітей: умови дуже серйозні.

Крім того, ми писали, у ПФУ назвали, скільки пенсіонерів отримують понад 10 тисяч гривень: статистика засмучує.