В Україні фіксується поновлення зростання цін на цибулю. Ця цінова тенденція пояснюється сезонним виснаженням запасів продукції і більш активним попитом із боку оптових компаній. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

За даними цінового моніторингу, українські фермери на даний момент згодні відвантажувати цибулю не менше ніж по 38-45 гривень за кілограм. У середньому це на 10% вище за ті ціни, що фіксувалися наприкінці минулого робочого тижня.

Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube
Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube

Як стверджують аналітики, попит на цибулю збільшується з кожним днем, незважаючи на значне підвищення цін. При цьому запаси продукції в українських фермерів мінімальні, якщо порівнювати з останніми двома сезонами. Багато господарств уже реалізували всю продукцію, а ті, у кого ще залишилися якісь запаси, зупинили продажі, нагнітаючи ситуацію на ринку та провокуючи зростання цін.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року, то цибуля в Україні продається в середньому у 3,7 раза дорожче. Учасники ринку вважають, що цінники на продукцію зростатимуть доти, доки на ринок не почне масово надходити цибуля нового врожаю.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українців ощасливили новими цінниками на яйця: за скільки можна взяти десяток.

Також наш портал інформував, дорожчають зі швидкістю світла: супермаркети перерахували ціни на сардельки та сосиски, недешеве задоволення.

Крім того, ми писали, що їжа стала розкішшю: як змінилися ціни на продукти за рік, дешевого не залишилося нічого.