За час повномасштабної війни в Україні сильно зросли ціни на молочні продукти, зокрема на вершкове масло. Що відбувається із цінниками на продукт у другій половині квітня, показують дані моніторингу, що представлені на порталі Мінфін.

Повномасштабне російське вторгнення сильно вдарило по економіці України, зокрема суттєво постраждав аграрний сектор. Багато ферм було зруйновано та поголів'я худоби скоротилося. Також зверху наклалися й інші фактори у вигляді інфляції та дефіциту електроенергії. В результаті ціни на продукти тваринного походження сильно зросли, зокрема молоко та відповідно вершкове масло.

Ціни на вершкове масло, скріншот з відео
Ціни на вершкове масло, скріншот з відео

Так, станом на 21 квітня масло вершкове торгової марки "Яготинське" 73% у середньому коштує 69,88 гривні за 200 грамів. Якщо порівнювати із березнем, то середній цінник на продукт знизився на 97 копійок.

Найдешевше це вершкове масло пропонується в мережі Auchan - 68,50 гривні, у Novus цінник вище - 69,89 гривні і найдорожче продукт у Metro - 71,24 гривні.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін

Варто зазначити, що в аналогічний період минулого року вершкове масло цієї торгової марки було майже на 10 гривень дешевшим – 59,57 гривні.

Раніше портал Знай повідомляв, цього разу не гречка: українців попередили про найбільший за останні 20 років дефіцит рису.

Також наш портал інформував, дорожчають зі швидкістю світла: супермаркети перерахували ціни на сардельки та сосиски, недешеве задоволення.

Крім того, ми писали, що українців ощасливили новими цінниками на яйця: за скільки можна взяти десяток.