Українці все частіше і частіше стикаються з різними проблемами при взаємодії з компанією "Нафтогаз", через це буває навіть таке, що клієнти зростають борги, яких і близько немає.

Часто це пов'язано з некоректною роботою облгазів, адже там то зайві куби нарахують, то взагалі не зарахують подані свідчення лічильників... Логічно, що нерви українців на межі і вони б'ють у дзвони, щоб це вирішити.

Нафтогаз, скріншот: YouTube
Нафтогаз, скріншот: YouTube

Зараз же лієнтка компанії безпосередньо звернулася до Нафтогазу, щоб дізнатися, чому не можна подавати свідчення лічильників одразу їм, без посередництва облгазів. У компанії відповіли на запитання-пропозицію. Про це стало відомо виходячи з коментарів користувачів на сторінці Нафтогазу у соцмережі.

"Додайте ще, щоб вам безпосередньо показники відправляти, а то облгази таке здадуть, що до смерті не сплатиш. Я вже заплатила один раз за газ плиту за літній період як за опалення, якого немає", - написала клієнтка .

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тарифи на газ, скріншот: YouTube
Тарифи на газ, скріншот: YouTube

У Нафтогазі зазначили, що згідно з пунктом 4 глави 4 розділу ІХ Кодексу газорозподільних систем, затвердженого постановою НКРЕКУ від 30.09.2015 № 2494, споживач має передавати дані лічильника газу облгазам щомісяця з 1 по 5 число. Далі оператор ГРС має передати дані спожитого обсягу Оператору ГТС. Саме від останнього Нафтогаз і отримує дані для формування сум у платіжках.

"Ми як постачальник газу не маємо можливості самостійно здійснювати коригування обсягу отриманого від оператора ГРС або самостійно вести нарахування обсягу. Тому, якщо нарахування обсягу некоректні, то для їх коригування рекомендуємо звернутися саме до Оператора ГРС. Після того, як ми отримаємо скориговані дані від облгазу, за особовим рахунком буде здійснено перерахунок суми до оплати" , - пояснили у Нафтогазі.

Там також зазначили, що є можливість передавати показники лічильника безпосередньо оператору ГРС за допомогою сервісів Нафтогазу.

Вопрос к Нафтогазу
Вопрос к Нафтогазу

Нагадаємо, що колектори від Нафтогазу: експерт порадив, як діяти українцям.

Раніше ми повідомляли, що тариф на газ можуть підняти вже у травні: скільки доведеться платити українцям.