Українським переселенцям під час війни допомагають не лише з грошима, а й із працевлаштуванням. Таким особам зі статусом ВПО належать ваучери на перекваліфікацію, завдяки яким вони зможуть знайти власне джерело заробітку.

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук розповіла про одну із програм від Державного центру зайнятості для підтримки переселенців. Вона успішно працювала у 2022, тому її вирішили продовжити і в новому році.

Допомога ВПО. Фото: Youtube
Допомога ВПО. Фото: Youtube

"Ми фокусуємо зусилля на тому, щоб допомогти якомога більшій кількості внутрішньо переміщених осіб отримати цей ваучер. Тобто люди, які приїхали з небезпечних територій, матимуть можливість за кошти держави пройти перепідготовку, підвищити кваліфікацію і продовжувати працювати", - повідомила Ірина Верещук.

Такі пільги поширюються на здобуття перепідготовки за фахом, навчання на ступінь магістра, підготовку на наступному рівні освіти (але за винятком аспірантури або здобуття наукового ступеня), спеціалізацію та підвищення кваліфікації за вашою професією.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Хто зможе отримати ваучери:

  • Особи, які не мають статусу безробітного;
  • Не мають відповідної роботи;
  • Не користувалися ваучером раніше;
  • Не проходили протягом останніх трьох років перепідготовку на кошти Фонду державного соціального страхування у разі безробіття;
  • Мають професійну (професійно-технічну), професійну вищу чи вищу освіту.

Щоб скористатися ваучером, необхідно зібрати пакет документів: паспорт громадянина України, трудова книжка (або її копія), документ про професійну або професійну вищу освіту або вищу освіту (або копії або електронний вид документа), свідоцтво платника податків (ідентифікаційний номер), довідка про статус вимушено переміщеної особи.

Центр зайнятості, фото zhitomir
Центр зайнятості, фото zhitomir

Нагадаємо, що є одноразова допомога в 3400 грн: як отримати належне, куди звертатися

Раніше ми писали про те, що електроенергія для українців подорожчає вдвічі