Внутрішньо переміщеним українцям змінили порядок виплат допомоги. Зачеплять зміни громадян, які евакуюються з небезпечних регіонів. Як стверджується коло осіб, які зможуть отримати виплату, було розширено. Що саме змінилося у порядку виплат евакуйованим громадянам, повідомляє Урядовий портал.

Українці, які евакуюються із небезпечних регіонів, де йдуть активні бойові дії, мають право на одноразову грошову допомогу від держави. Раніше виплати отримували лише ті громадяни, що виїжджали із зони бойових дій евакуаційними потягами. Втім, наразі коло осіб, які можуть отримати гроші, розширили.

Евакуація, фото: скріншот із відео
Евакуація, фото: скріншот із відео

Так, одноразову допомогу зможуть отримати й ті українці, що виїхали до безпечних регіонів евакуаційними автобусами. За місцем прибуття громадяни можуть отримати 2 тисячі гривень на кожного дорослого та 3 тисячі на дитину або якщо є інвалідність.

Виплати. Фото: скриншот Youtube
Виплати. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Зазначається, що отримання допомоги ВПО повинні надати пакет документів:

  • паспорт чи інший документ, що засвідчує особу;
  • ідентифікаційний код;
  • свідоцтво про народження дитини;
  • документ, що підтверджує інвалідність, якщо вона є.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, 6600 гривень на одного члена сім'ї: українцям допоможуть пережити період без тепла, як отримати допомогу.

Також наш портал інформував, що в Раді хочуть накопичувати пенсії по-новому: що пропонують депутати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українським біженцям по-новому виплачуватимуть пенсії: у Кабміні попередили про важливі зміни.