Якщо хтось не знав, то в Україні допомогу на оплату комуналки держава надає також і на період, що не опалюється. Проте, щоб її отримати, необхідно самостійно з'явитися до Пенсійного фонду України.

Про це стало відомо завдяки роз'ясненню представників прес-служби Пенсійного фонду України у мережі Facebook.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

У Пенсійному фонді нагадали, що починаючи з травня місяця частина українців і надалі отримуватиме допомогу на оплату комунальних послуг, а ось інша частина має звернутися до органів ПФУ, щоб їм було призначено субсидію. Потрібно розуміти різницю між цими категоріями.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Кому автоматично субсидії перепризначатимуть субсидії на неопалювальний сезон?

Автоматично продовжать субсидії на сезон без опалення більшості одержувачів. За умови, що дані про майновий стан не змінилися, а склад домогосподарства залишився незмінним.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Кому потрібно звертатися до ПФУ?

Є категорія громадян, яким доведеться подавати заяву та декларацію, якщо хочуть, щоб держава й надалі покривала частину суми з платіжки за комуналку.

На підставі звернення ПФУ може надати виплати на сезон, що не опалюється.

Публікація ПФУ, скріншот: Facebook
Публікація ПФУ, скріншот: Facebook

"Якщо ви подаєте заяву у травні-червні, тобто протягом цих двох місяців з початку неопалювального сезону, то субсидія призначається "з початку такого сезону, але не раніше дня виникнення права на його отримання".", - попередили українців у ПФУ.

Нагадаємо, як отримати пільги на газ: платити менше не так важко.

Раніше повідомлялося, що Нафтогаз заявив про нововведення: об'єднають вже скоро.

Також, хто з українок отримає доплату 733 гривні: нові надбавки до пенсії.