Ще один овоч з борщового набору наздоганяє цибулю та моркву, які продовжують лідирувати серед найдорожчої пропозиції. Цього разу мова йтиме про капусту білокачанну.

Українські виробники вже пропонують білоголову капусту врожаю 2022 року до продажу по 20-25 грн за кг, що в середньому на 29% дорожче, ніж тижнем раніше. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Овочі та фрукти. Фото: скрін youtube
Овочі та фрукти. Фото: скрін youtube

Подорожчання аналітики ринку пояснюють істотним скороченням пропозиції капусти на ринку, оскільки запаси цієї продукції в українських господарствах неабияк виснажені.

На ріст цін впливає також попит на капусту з боку місцевих оптових компаній і роздрібних мереж. При цьому через несприятливі погодні умови нерідко виникають складнощі з логістикою, що додає ваги хрусткому овочу.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Овочі. Фото: Youtube
Овочі. Фото: Youtube

Наразі ціни на капусту в Україні в середньому на 40% вищі, ніж роком раніше.

В Супермаркетах капусту білокачанну продають за середньою ціною 25,48 грн, що на 2,38 грн вище ніж було минулого місяця. такі дані наводить моніторинговий сайт Мінфін.

Скриншот ціна на капусту
Скриншот ціна на капусту

Нагадаємо, ми писали, що свята минули, а ціни не падають: молочна продукція зростає у вартості.

Як повідомляв "Знай.ua" лікар попередила про шкоду "корисного" авокадо: все може бути не так класно.

Також "Знай.ua" інформував, українців попередили про небезпеку та розповіли, як вибрати хорошу ягоду.