До засудженого, який заявив про відмову від прийняття їжі, може бути застосовано примусове годування на підставі ухвали суду. Таку постанову прийняв уряд на засіданні.

У повідомленні йдеться, що на засіданні Уряду прийнято постанову "Про затвердження Порядку примусового годування та умов тримання засуджених та осіб, взятих під варту, які відмовляються від прийняття їжі".

В'язниця, фото: radiotrek.rv.ua
В'язниця, фото: radiotrek.rv.ua

Отже, у разі відмови від їжі засудженого, будуть забезпечені заходи для проведення примусового годування ociб, які відмовляються від прийняття їжі, а також процедури визначення лікарем такого годування.

Міністерству охорони здоров'я у тримісячний строк з дня набрання чинності цією постановою розробити i затвердити стандарти щодо процедури проведення примусового годування ociб, які відмовляються від прийняття їжі, йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Не так давно депутати обговорювали ситуацію з в'язнями. Надання медичної допомоги та примусового годування засуджених та осіб, узятих під варту, які відмовляються від прийняття їжі (оголошують голодування), законодавством недостатньо врегульовано.

Скриншот повідомленя
Скриншот повідомленя

Нагадаємо, ми писали, що скандали, хабар помічника та дружба з колаборантами: чим "прославився" нардеп Мазураш, який запропонував саджати за критику влади.

Як повідомляв "Знай.ua" українці поскаржилися на бариг, які скуповують квитки і продають утридорога.

Також "Знай.ua" інформував, суд виніс рішення відморозку з Нацгвардії, який ледь не забив до смерті підлеглого.