Можливо, ще десять років тому людство не знало, що згодом багато курців перейдуть від звичайних сигарет до електронних.

Хоча й ті, й ті продовжують шкодити здоров'ю, зокрема легким. Наразі стало відомо про жінку (персонального тренера, блогерку), якій діагностували хронічне захворювання легень після одного року вживання електронних сигарет.

Звичайна та електронна сигарети, фото apteka
Звичайна та електронна сигарети, фото apteka

35-річна Люсі Турчин розвинула пневмоніт після того, як вживала нікотин та канабіс у формі електронних сигарет. Цей стан, що викликає сильний запал у легеневій тканині, залишив її "без повітря протягом дев'яти місяців", і тепер вона повинна носити маску в громадських місцях, щоб уникнути вдихання подразників і хімікатів. Про це повідомляє Daily Mail.

Пані Турчин оцінює, що витратила понад $30 000 на охорону здоров'я з діагностики. Після того, як вона подолала 12-річну залежність від героїну, жінка почала вживати електронні сигарети з нікотином, які були більшими і масивнішими за звичайні вейпи. І вважала, що вони безпечніші, ніж куріння цигарок.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Хутчіш до магазину! В Україні неочікувано "обвалился" ціни на популярні фрукти
Показати ще

Протягом чотирьох місяців вона почала відчувати "потребу в повітрі", сильне бажання дихати чи почуття задишки. За цим пішли інтенсивні болі та дискомфорт у горлі.

"Мої легені відчували, ніби їх обпалили хімікатами", - заявила вона.

Вейпери - фото Щоденний Львів
Вейпери - фото Щоденний Львів

Турчин перестала вживати вейпи і протягом шести місяців її симптоми зникли. Однак через сім місяців після того, як вона покинула, Люсі знову почала вейпити, і симптоми стали ще гіршими.

У Люсі Турчин був діагностований пневмонітом за допомогою високороздільного КТ-сканування. Протягом наступного року лікарі стежитимуть за прогресом Люсі, щоб дізнатися, чи перетворився її пневмоніт на гіперчутливий пневмоніт, хронічну форму захворювання, яка є прогресуючою і може спричинити тривалі пошкодження легень.

@ilovelucypt

#vaping #vapingkillsyou #health #vapingillness #fyp #warning #truestory

♬ original sound - Juicy Lucy

Нагадаємо, 109-річний дідусь назвав головні секрети, чому він зараз здоровіший за молодих

Як повідомляв "Знай.uа", відсутність ноги не привід "косити": воїн ЗСУ на протезі пішов громити окупантів, а тепер біжить 42-кілометровий марафон

Знай.ua писав, жінці заборонили ходити в бари і навіть до дітей до школи: у чому причина