В Україні продовжує дорожчати один із найпопулярніших видів м'яса - свинина. Закупитися на шашлик чи відбивні стає все "болючішим" для гаманців українців. Як змінилися ціни, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українцям стає все важче забезпечувати себе навіть базовими продуктами харчування. За час повномасштабної війни цінники у магазинах суттєво піднялися, а в деяких випадках навіть помножилися. Не стало винятком і м'ясо.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 26 квітня грудинка свинини в середньому продається по 190,40 гривні за кілограм. Цінники коливаються у діапазоні 189,00-193,21 гривні за кіло, залежно від супермаркету. Для порівняння, у березні середній цінник був на рівні 170,97 гривні за кіло.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Свинина лопатка подорожчала із 162,37 до 189,19 гривні за кілограм. Водночас ошийок додав у ціні понад 40 гривень – з 200,65 гривні подорожчав до 247,31 гривні за кіло. Підчеревок у середньому пропонується по 182,21 гривні за кіло, що помітно дорожче, ніж було місяцем раніше – 161,49 гривні за кіло.

Подорожчав і шашлик – із 180,16 гривні за кіло цінник піднявся до 207,06 гривні.

Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін

Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні приємно подешевшали фрукти, але винятки є: ціни на апельсини, банани та яблука.

Також наш портал інформує, дорожчають зі швидкістю світла: супермаркети перерахували ціни на сардельки та сосиски, недешеве задоволення.

Крім того, ми писали, готуємо шампури та розтоплюємо мангал: українцям показали актуальні ціни на маринад та м'ясо для шашлику.