В Україні продовжує дорожчати один із найпопулярніших видів м'яса - свинина. Закупитися на шашлик чи відбивні стає все "болючішим" для гаманців українців. Як змінилися ціни, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУкраїнцям стає все важче забезпечувати себе навіть базовими продуктами харчування. За час повномасштабної війни цінники у магазинах суттєво піднялися, а в деяких випадках навіть помножилися. Не стало винятком і м'ясо.
Так, станом на 26 квітня грудинка свинини в середньому продається по 190,40 гривні за кілограм. Цінники коливаються у діапазоні 189,00-193,21 гривні за кіло, залежно від супермаркету. Для порівняння, у березні середній цінник був на рівні 170,97 гривні за кіло.
Свинина лопатка подорожчала із 162,37 до 189,19 гривні за кілограм. Водночас ошийок додав у ціні понад 40 гривень – з 200,65 гривні подорожчав до 247,31 гривні за кіло. Підчеревок у середньому пропонується по 182,21 гривні за кіло, що помітно дорожче, ніж було місяцем раніше – 161,49 гривні за кіло.
Подорожчав і шашлик – із 180,16 гривні за кіло цінник піднявся до 207,06 гривні.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні приємно подешевшали фрукти, але винятки є: ціни на апельсини, банани та яблука.
Також наш портал інформує, дорожчають зі швидкістю світла: супермаркети перерахували ціни на сардельки та сосиски, недешеве задоволення.
Крім того, ми писали, готуємо шампури та розтоплюємо мангал: українцям показали актуальні ціни на маринад та м'ясо для шашлику.