Цьогоріч НМТ можуть здавати не всі випускники шкіл, особливо якщо ви не плануєте вступати до закладів вищої освіти у 2023 році.

Під час прямого ефіру заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко зазначила, що ті учні, які не планують нікуди вступати після 11 класу, можуть не проходити тестування, адже ДПА в 11 класах цього року скасували.

Складання НМТ. Фото: Youtube
Складання НМТ. Фото: Youtube

Якщо ви плануєте вступати у коледж або хочете рік навчатися за кордоном, наприклад, і вам не потрібний результат для вступу в український заклад вищої освіти, ви можете не реєструватися на НМТ. Вам це не потрібно, – додала Вакуленко.

За словами заступниці директора УЦОЯО, не всі учні 11 класів мають здавати НМТ у 2023 році.

Популярні новини зараз
Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Також не потрібні результати НМТ тим абітурієнтам, які вступатимуть на контракт на спеціальності, яким надається особлива підтримка держави. У 2023 році до переліку включено 61 спеціальність, що користуватиметься такою підтримкою.

Випускний, фото "20 хвилин"
Випускний, фото "20 хвилин"

Куди можна вступити без результатів НМТ

Насправді нічого страшного з вами не станеться, особливо якщо ви не планували вступати до вишу у 2023 році. Якщо ви прийняли рішення не проходити тестування, то можете рік відпочити та скласти НМТ у 2024 році. Тоді ж і вступити до ЗВО.

У випадку, якщо у вас низький рівень підготовки і ви розумієте, що не пройдете поріг НМТ, радимо розглянути такі варіанти:

  • вступити до коледжу;
  • приватний університет, який не вимагає результатів тесту;
  • оберіть одну зі спеціальностей, яка користується особливою підтримкою держави.

Спеціальності з особливою підтримкою
Спеціальності з особливою підтримкою

Нагадаємо, ми писали, яких помилок слід уникнути на НМТ: на що треба звертати увагу випускникам шкіл.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні підняли зарплати чиновників вдвічі - про зростання "мінімалки" поки що ні слова.

Також "Знай.ua" інформував, вчителька принизила дівчинку перед усім класом через одяг і почала загрожувати її мамі: "Заяву в поліцію...".