На офіційному каналі Міністерства інтеграції в Telegram з'явилася інформація щодо підвищення заробітної плати для працівників державних органів у небезпечних районах нашої країни.

Це стосується тих чиновників, які продовжують роботу в районах із активними чи потенційними бойовими діями.

Мінімальна зарплата, кадр з відео
Мінімальна зарплата, кадр з відео

Рішення було ухвалено сьогодні на засіданні уряду після розробки ухвали від Мінреінтеграції відповідно до вказівок прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. Планується збільшити базову заробітну плату у 1,5-2 рази для працівників, які працюють в умовах ризику для життя та здоров'я.

Для працівників державних органів у районах активних бойових дій передбачено встановлення коефіцієнта 2, тоді як для працюючих у районах із "можливими" бойовими діями – коефіцієнт 1,5.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

зарплати і пенсії, скріншот з відео
зарплати і пенсії, скріншот з відео

"Вони працюють фактично з ризиком для життя та здоров'я. Тому Уряд має подбати про гідну оплату праці", - заявила віце-прем'єр Ірина Верещук.

Крім цього, уряд також рекомендував встановлювати такі коефіцієнти і на рівні органів місцевого самоврядування. Щодо рівня мінімальної зарплати для всіх українців – це питання досі не зійшло з місця.

Нагадаємо, українцям хочуть створити більше робочих місць: суттєві пільги для роботодавців

Як повідомляв "Знай.uа", українці стали менше допомагати ЗСУ прямо перед контрнаступом: куди йдуть гроші

Знай.ua писав, відразу велика сума: українцям підказали, хто отримає допомогу за три місяці