В Україні триває повномасштабна війна, а разом із нею і мобілізація, і військовий стан.

Тому громадян може цікавити питання щодо військової служби — зокрема, про граничний вік перебування зі зброєю в руках. Про це детально поговорив адвокат Ростислав Кравець на своєму YouTube-каналі.

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

Існує Закон "Про військовий обов'язок та військову службу", у 22 статті якого окремо встановлено граничний вік перебування на військовій службі. Чоловік радить уважніше придивитися до "деталів" мобілізації. Бо якщо вам більше років, ніж потрібно для служби, вас не мають права викликати.

Ніхто не має жодного права примушувати вас до того, щоб ви пройшли медичну комісію для подальшого визначення придатності. Наприклад, для рядового, молодшого сержантського та старшинського складу (за контрактом) на службу можуть взяти лише до 45 років. Ця ж межа встановлена ​​для молодшого офіцерського складу і якщо ви офіцер запасу.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

Старший сержантський, старшинський склад – до 50 років; вищий сержантський старшинський склад – до 55 років.

Тим не менш, людина завжди може стати військовослужбовцем за власним бажанням, тоді межа віку "стирається".

Нагадаємо, українським військовим стане простіше поповнювати автопарк, дані про машини вже у ТЦК: видно всіх

Як повідомляв "Знай.uа", перевірка чоловіків у дорогому ресторані та конфлікт із власницею розділили українців: хто правий

Знай.ua писав, в ГУР показали скільки витрачають на закупівлю продовольства: ціни в рази нижче від підрядів Міноборони