Зовсім недавно, в понеділок, 24 квітня 2023 року, в інтернеті з'явилася стаття щодо збільшення кількості студентів-контрактників в українських університетах.

Цю інформацію було б сприйнято нормально, якби не одне "але" — до вузів вступила величезна кількість чоловіків призовного віку (особливо у віці 30-39 років та після 40). Все через те, що це один із законних способів "врятуватися" від мобілізації.

Український університет, скріншот: Youtube
Український університет, скріншот: Youtube

Наразі народний депутат від партії "Слуга народу", голова підкомітету з питань вищої освіти комітету ВРУ Юлія Гришина, в рамках ефіру на "Радіо Свобода" розповіла про те, що, незважаючи на цю ситуацію, жодних обмежень щодо вступу чоловіків до університетів вводитися не будуть.

Вона зазначила, що Верховна Рада не має наміру обмежувати доступ до вищої освіти як спосіб відстрочення військової служби.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Поки що це тільки чутки... Жодної офіційної інформації про такі законодавчі ініціативи у нас немає. Такі обмеження мають бути передбачені спеціальними законами", - зазначила вона.

Станом на сьогодні в комітеті освіти, а також в інших комітетах не розглядаються закони, які б встановили подібні заборони.

Студенти, кадр з відео
Студенти, кадр з відео

Вона також зазначила, що запровадження таких обмежень могло б дискримінувати студентів, хоча й визнала, що в умовах воєнного стану обмеження конституційних прав і свобод людини, включаючи право на здобуття вищої освіти, має місце.

Нагадаємо, в Україні спостерігається небувалий приріст чоловіків-студентів: всі рвонули за знаннями

Як повідомляв "Знай.uа", зате не голодний: в Одесі студент майстерно приготував голуба на відкритому вогні, кадри не для людей зі слабкими нервами.

Знай.ua писав, українські ВНЗ з популярними професіями та вартість навчання: готуємося до вступу