Українцям, які бажають поласувати свіжою рибкою, доведеться ще сильніше вивертати гаманці, оскільки цінники в супермаркетах змінилися і не на краще. Про це свідчать дані цінового моніторингу, які опубліковані на порталі Мінфін.

Українцям стає все складніше забезпечувати себе навіть найнеобхіднішими продуктами, оскільки цінники у магазинах зростають шаленими темпами. Серед нових "делікатесів" виявилася риба, яку ще складніше дозволити громадянам з невеликими доходами.

Ціни на рибу. Фото: скрін youtube
Ціни на рибу. Фото: скрін youtube

Так, станом на 28 квітня короп живий у середньому пропонується у супермаркетах по 179,26 гривні за кілограм. Для порівняння, у березні цінник був помітно нижчим – 171,60 гривні за кілограм. Найдорожче риба в Metro – 269,89 гривні за кілограм, а найнижча ціна в Auchan – 119,00 гривні за кілограм.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

В той самий час короп потрошений не змінився в ціні і в середньому продається 157,45 гривні за кілограм. Цінники продукт коливаються від 145,00 до 169,90 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, популярні овочі для весняного салату подешевшали: скільки хочуть за молоду капусту та огірки в українських супермаркетах.

Також наш портал інформував, у супермаркетах обвалили ціни на гречку, соняшникову олію та яйця: скільки коштуватимуть продукти українцям.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, дорожчають зі швидкістю світла: супермаркети перерахували ціни на сардельки та сосиски, недешеве задоволення.