Величезні рахунки за газ, неправильні суми у платіжках, наукові свідчення лічильників – усе те, із чим регулярно стикаються українці у комуналці.

Закономірно, що у споживачів накопичилися питання, зокрема, до екомпанії "Нафтогаз" та облгазів, на які вони вимагають відповіді. У "Нафтогазі" вирішили трохи "розвіяти сутінки" і розповісти, як же подавати свідчення, щоб не платити космічні суми.

Гроші, фото: скріншот з відео
Гроші, фото: скріншот з відео

Про це стало відомо завдяки відповіді представника компанії на скаргу українкисоціальної мережі. Клієнтка Нафтогазу поскаржилася, що обсяг споживання газу в її платіжках удвічі вищий, ніж вона передавала облгазу, тобто їй доводиться платити набагато більше.

"Мені оператор кол-центру відповідає, ми проводимо розрахунки за вашими показниками з Одесагаз, а Одесагаз передає показники замість 5 куб., 9,52 куб, і я маю заплатити замість 39,78 грн., суму 76,55 грн. Скажіть, будь ласка, для чого в мене встановлено лічильник? І чому я втрачаю свій час на цю писанину, чому ви не можете встановити між собою нормальний контакт передачі показників ?

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Представник Нафтогазу у відповідь на коментар зазначив, що за облік обсягів споживання відповідають оператори ГРС (облгази).

"Облгази – це компанії, які здійснюють доставку газу споживачеві. Обов'язки облгазу – підключення/відключення блакитного палива, забезпечення якості та тиску газу, реагування на аварійні виклики, усунення аварій та отримання показань лічильників. За надання цих послуг Ви отримуєте окремий рахунок та виплачуєте його" , - уточнили у компанії.

Також там нагадали, що передавати показання лічильників можна на сайті або в чат-боті облгазу або зателефонувавши до контакт-центру компанії.

Скарга на "Нафтогаз України"
Скарга на "Нафтогаз України"

Відповідь "Нафтогазу"
Відповідь "Нафтогазу"

Нагадаємо, що українцям розповіли, що слід зробити, якщо не встигли вчасно подати показники лічильника.

Раніше повідомляли, що українці почали отримувати сумнівні повідомлення від газової служби: чи варто переживати