В Україні вже фіксують здешевлення овочевої продукції, але пік спаду цін ще попереду. Таку заяву зробив член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин в ефірі Єдиних новин.

Експерт зазначив, що важливу роль у формуванні цінника на овочі відіграє сезонний фактор. Навесні імпорт продукції досить активний, тому ціни тримаються на високому рівні, але вже з травня на ринок заходить більше за українську продукцію і вартість починає знижуватися.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Найбільший пік здешевлення овочів очікується у червні та вересні-жовтні цінники на продукцію будуть максимально доступними. Втім, далі знову очікується зростання цін.

"Ми очікуємо, що до початку червня вже остаточно ринок буде стабілізовано товарами з відкритого ґрунту з наших територій, і червень стане періодом максимального зниження цін на овочі. Така ситуація буде до вересня – початку жовтня. А потім знову розпочнеться річний цикл зростання цін", – заявляє Олег Пендзин.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Овочі та фрукти, ринок: фото ttelegraf
Овочі та фрукти, ринок: фото ttelegraf

На думку експерта, восени мають помітно знизитися ціни і на цибулю, оскільки місцеві фермери зберуть урожай і продукції на внутрішньому ринку побільшає.

Раніше портал Знай повідомляв, супермаркети оновили ціни на популярні овочі: скільки коштуватимуть помідори, огірки, цибуля і морква.

Також наш портал інформував, що пшеничний хліб обійдеться дешевше, а батон дорожчає: супермаркети показали, як змінилися ціни на головний продукт.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні подорожчала картопля: які цінники виставили супермаркети.